Kunstroute 2017

De volgende Kunstroute Presikhaaf gaat plaatsvinden op 21 mei 2017
Kunstenaars kunnen zich opgeven tot 1 maart 2017. De opgave is definitief wanneer het verschuldigde deelnemersgeld betaald is en je het Huishoudelijk Reglement hebt gelezen en ermee akkoord gaat.
Deelname kost in 2017 25 euro. Dit bedrag dien je over te maken naarNL98 RABO 0118 2744 65 t.n.v. Stichting Kunstroute Presikhaaf
Als je mee kunt wilt doen kun je hier zien hoe je je kunt aanmelden.
10 jaar kunstroute in Presikhaaf

Het begon in 2007 met de vraag of we niet een kunstroute konden organiseren, omdat er op dat gebied niets was in Presikhaaf.

Het idee kwam van Anneke Copier. Al gauw waren er 7 kunstenaars en werd “Kunstroute 7″ opgericht. Naast Anneke waren er Mies Frijling, Henk Copier, Mieke Smallegange, Coby Klaassen , Ferry vd Boom en  Juliette Gribnau.

Vol enthousiasme stortten wij ons op de organisatie, allemaal ons eigen gedeelte. Op de eerste zondag van mei in 2008, werd de eerste kunstroute gehouden. Anneke en Henk verhuisden naar Drenthe en wij gingen verder. Op een moment waren er geen organisatoren meer en moest er nieuw bloed bij. Ellie Roor en Mies Frijling bleken erg goed samen te kunnen werken.

In 2013 werd besloten dat de naam “Kunstroute7″niet meer voldeed   en ook de vorm niet meer  en werd overgegaan naar een stichtingsvorm.

Stichting Kunstroute Presikhaaf werd het en is het nog steeds. We zijn nu 10 jaar verder en vieren dat uitbundig met een toespraak door de wethouder van Presikhaaf, Ine van Burgsteden, en door de oprichtster van het eerste uur Anneke Copier en met muziek.

De opening vindt plaats in het MFC (bibliotheek) om 11:00 uur

MFC Presikhaven, laan van Presikhaaf 7, bibliotheek: Rineke van Rijt ( bronzen), Carlo van Broekhuizen (bronzen), Elly van Doorn (schilderijen), Enny Maijer beeldhouwwerk), Francien Veulings Schilderijen)

van Kampenstraat 112: Edwin Grootjen

Laan van Presikhaaf 6-4: Ellie Roor schilderijen, Rijk Roor(schilderijen).

Laan van Presikhaaf 24-2 :Cynthia v Ginneke (grote schilderijen)

Lingestraat 2: Jolanda Verstegen ( gecombineerde technieken )

KUNSTportaal, Scheldestraat 26: Yvonne Evers (schilderijen)en leerlingen

Waalstaete, Waalstraat 36:Marie Brunings (schilderijen, tekeningen), Theo Becker(keramiek) en Betty Jacobs (beeldhouwwerk)

Motel Spatie Hisveltplein: Dennis Klaiber( schilderijen) en Peter Meijer.             

DeWeldam Middachtensingel 39: Paula Mak( kleurpotloodtekeningen), Rezgar Amin( schilderijen)

Middachtensingel 88: Helma vd Linden schilderijen)

Middachtensingel 115: Mies Frijling( illustraties, schilderijen), Jacqueline Brincker (diverse technieken in ruimtelijk werk)                                                                             Magerhorststraat 22: Mieke Smallegange (gecombineerde technieken), Leendert Wijtman (beelden).  (visueel gehandicapt)

Galerie Kunsthuis Hajema (IJsselburcht 15): René Kooyman( schilderijen), Nelly Hermeling( beeldhouwwerk), Aggie Heezen( schilderijen).