Aggie Heezen

 


 

 

Aggie Heezen

Expositieadres:

Galerie Hajema
Weldamlaan 15
6825 BX Arnhem

Het schilderen is echt mijn passie. Van jongs af aan ben ik al met tekenen en kleuren bezig geweest. Het talent zat dan ook in onze familie.

Na mijn jeugd op Texel ben ik in 1963 in Oosterbeek beland. Ik trouwde en kreeg kinderen.Het schilderen raakte wat op de achtergrond maar op de Kennedy-school wisten ze mijn talent te ontdekken en jarenlang heb ik de schoolkrant van een tekenstrip voorzien. Ook kwam ik daar in aanraking met de schildersgroep CRESO uit Velp.  Een docent, Antoine v. d. Berg heeft me daar heel veel bij geleerd, ik kon bijna fotografies schilderen. Nu na vele jaren ben ik vele wegen ingeslagen. Ik vind het interessant om met veel technieken bezig te zijn. Mijn werk is veel losser en impressionistischer geworden en soms zelfs abstract maar ik kan me ook weer helemaal in een sfeervol landschap verliezen.  Mijn laatste werk is een heel groot doek met alleen maar kleur. Het was een uitdaging om het los en open te houden. Ik heb er met plezier aan gewerkt. Mijn inspiratie vind ik nu bij de schildersgroep KWA in Schaatsbergen.

Schilderen is echt mijn passie. Mijn werk is heel divers. Ik vindt het een uitdaging om met verschillende technieken bezig te zijn.
In 2009 kreeg ik de kans om mee te doen met de kunstroute. Het was voor mij een fijne beleving om mijn werk aan de vele bezoekers te tonen en er over te vertellen. Na enige jaren van afwezigheid doe ik dit jaar weer mee.